מהפכת המיכון החקלאי – הביאו טרקטורים לחקלאות
לפני שהיו טרקטורים בחקלאות, מרבית העבודות התבצעו ע"י סוסים ושוורים, ולפני כן פועלים.
המהפכה התעשייתית, גרמה לכך שיותר ויותר אנשים עברו מלעבוד בחקלאות וביצירת מוצרים קטנים וביתיים לייצור תעשייתי. האוכלוסייה גדלה ובעיר הציעו משכורות גבוהות ותנאים יותר טובים.
הצעירים שרצו שינוי וכסף, עברו לעיר ונוצר מצב בו החקלאות הייתה צריכה לעשות יותר בפחות.
מה זאת אומרת?
להאכיל יותר פיות עם פחות פועלים. הצורך במיכון חקלאי זעק לשמיים.
מהפכת התעבורה שקרתה בעקבות המצאתו של מנוע הקיטור, הובילה להמצאת הקטר במאה ה-17 ולייעול מאסיבי של נושא העברת הסחורות. למעשה, כל נושא התחבורה חווה קפיצת דרך משמעותית, לאחר התאמתו של מנוע הקיטור לשימושים פרטיים בים או ביבשה, היווה את הדרך המועדפת לשינוע אנשים או סחורות.
בעוד שבשדות שוועו למשהו כמו טרקטורים לחקלאות היה עוד זמן לחכות.
ההסתמכות על בעלי חיים כמו חמורים, סוסים ושוורים, הייתה אבסולוטית וכל המיכון החקלאי של אז היה מותאם לבעלי חיים. חייהם של החקלאים לפני הגעת הטרקטורים לחקלאות סבו סביב עונות השנה ואיכות חייהם של בעלי החיים בחווה או במשק.
הצורך לעבור לייצור בכמויות גדולות דחף, אם כן את החקלאות לעשות גם כן דרך.
טרקטורים לחקלאות – איך הכל התחיל?
זה לא היה פשוט, כי כמו שהייתה התנגדות לקדימה בכל תחום בחיים, גם למכוניות, כי טענו שאנשים פשוט אוהבים כרכרות וסוסים, גם בתחומי השדות ההתנגדות למיכון חקלאי מונע קיטור ולטרקטורים היה גדול.
אפשר להסכים שאנשים שכל עולמם היה קשור לעבודת כפיים ולא עברו בתי ספר או מוסדות לימוד גבוהים היו נתונים לקשיים יותר גדולים כדי להבין או יותר נכון, לחזות את העתיד לגבי תרומתם העתידי של טרקטורים לחקלאות המודרנית.
הניסיון הראשון היה סטטי, כלומר לא משהו בתנועה ולא רכב.
הניסיון הזה כלל מנוע קיטור עם גלגל שהעביר כוח לחבל וגלגלות שהניעו להב מחרשה באדמה בסיבוב. כן כן, הטרקטור הראשון בחקלאות למעשה לא נסע לשום מקום.
גם כן הייתה הפרדה בין היבשות השונות. היבשת הישנה –אירופה, שהייתה מאוד מורגלת לתנועת הרכבות, דגלה מאוד בניסיונות ושימוש במנועי קיטור לטרקטורים שלהם ואילו ביבשת החדשה – אמריקה הצפונית, החלו להתרגל יותר לרעיון של טרקטורים לחקלאות המונעים על ידי מנוע בעירה פנימית, מונע בדלק.
ב-1880, נעשו שימוש במנועים אלו שלמעשה סללו את הדרך להמצאתם והתאמתם של הטרטורים הראשונים לחקלאות, למרות שהם הומצאו בגרמניה, שביבשת הישנה.
המעבר למנועי בעירה המונעים בדיזל, הוסיף כוח ועמידות לטרקטורים החדשים לחקלאות שנוספו לרשימת הארוכה של מיכון חקלאי שהיו צריכים כדי להגביר תפוקה בשדות.
קצת על התרומה של הטרקטורים לחקלאות של דויטץ למהפכה הממוכנת
דויטץ, הצטרפה למרוץ למיכון החקלאות כיצרנית טרקטורים בשנות ה-20 של המאה העשרים, למרות שאת הצעדים הראשונים ערכה כבר עם מנוע מיוחד בשנת 1910.
למעשה הפריצה התרחשה בעקבות הפופולריות של דגם F1M 414, שנקרא הטרקטור של העם בגרמניה בין השנים 1935-1951. הייצור המאסיבי של הטרקטור החקלאי הזה עשתה את דויטץ ליצרנית הפופולרית שהיא היום ולמעשה היא שהאיצה את החקלאות הגרמנית בשנים אלו.
לאחר מלחמת העולם השנייה, יצאו דגמי ה-D וה-06 החשובים, כי הם כבר הציגו לעולם את מנועי קירור האוויר שלקחו את הטרקטורים לחקלאות לשלב הבא.
כיום, מציעה דויטץ ישראל את המגוון הרחב ביותר שיש ליצרן בינלאומי להציע בישראל של טרקטורים לכל מגוון ענפי החקלאות בישראל: לשדות, לכרמים, למשקים לרפתות למטעים ועוד.
וכמובן, תמיד ממשיכים לחדש עם טכנולוגיות חדשות אם במערכות הנעה מתוחכמות וחדשות המשנעות את הכוח מהמנועים לשאר חלקי הטרקטור ומשם למיכון חקלאי נוסף, או נגרר או בעדכון יחידת הכוח (המנוע) עצמה והתאמתה לדרישות החדשות והירוקות בשדות ובמשקים: מנועים המונעים בביו דיזל שהוא למעשה הדלק של העתיד שמיוצר משומן מן החי או שומן צמחי העובר תהליכים כימיים המתאימים אותו לעבוד במנועי המודרניים של היום ולהתאים אותו לדרישות העבודה בשטח.
היום ניתן לעבור עם טרקטורים של דויטץ בחקלאות בצורה ירוקה יותר על כל המשתמע.
צריכים הצעת איך להתקדם לטרקטורים המתאימים לתחומי החקלאות בהם אתם עוסקים?
התקשרו עכשיו 6020* שלוחה 6, או 0505302929 ומומחה יחזור אליכם עם הפתרון האידיאלי בתקציב המתאים.